sábado, 9 de septiembre de 2017

LLET D'AMETLLA // LECHE DE ALMENDRAS

Fa un parell o tres de mesos us vaig ensenyar com feia la llet de civada, tot i que encara em queda molt de camí per fer i aprendre en les anomenades "llets" vegetals, avui us ensenyo com he fet la d'ametlles. Ha estat un gran descobriment familiar, tot sigui dit. 

També explicar-vos que fa un parell de setmanes, just mentre estavem de vacances, al Lidl van treure la seva versió del Chufamix (aquí l'original), era una cosa que em feia gracia de tenir, però pensava que podia ser un altre trasto... Clar que pel preu que tenia el del Lidl i tenin un super aprop el vam anar a buscar. És per això que ara és el moment ideal per provar diferents tipus de begudes vegetals.

La clau de tenir l'aparell es el colador. Te un colador que facilita i molt la feina.

Hace un par o tres de meses os enseñé como hacía la leche de avena, aunque me queda mucho camino para hacer y aprender en las "leches" vegetales, hoy os enseño como he hecho la de almendras. Ha sido un gran descubrimiento familiar, todo sea dicho.

También explicaros que hace un par de semanas, justo mientras estábamos de vacaciones, en Lidl sacaron su versión del Chufamix (aquí el original), era una cosa que me hacía gracia tener, pero a la vez pensaba que seria otro trasto... Claro que por el precio que tenía el del Lidl y teniendo un super cerca.. lo fuimos a buscar. Es por eso que ahora es el momento ideal para probar de hacer diferentes tipos de bebidas vegetales.

La clave de tener el aparato es el colador, tiene un colador que facilita y mucho el trabajo.


Els ingredients:
  • 100 o 150 grs d'ametlla remullada (almendra en remojo)
  • 1 litre d'aigua (agua)
  • 1 cullerada de xarop d'atzavara (sirope de ágave)

La preparació:

Podem fer la llet d'ametlla tant amb ametlles crues com amb ametlles torrades, amb pell o sense, segons ens agradi o tinguem a mà. Jo les he utilitzat torrades i he tret  la pell de totes les que he pogut, si alguna s'ha resistit doncs hi ha anat amb pell. Les posem en remull entre 2 i 8 hores.

Un cop ha passat aquest temps, traiem l'aigua del remull i reservem les ametlles (la podem utilitzar per regar alguna planteta).

Preparem el recipient amb un litre d'aigua natural, aleshores introduim el got filtrant i a dins hi posem les ametlles, el xarop i una punteta de sal. (com a endolcidor també podem fer servir qualsevol altre natural, dàtils, mel, sucre de canya...). Ho batem amb la batedora de mà durant 2 minutets i després ho deixem reposar 5 minuts.



Aixequem el filtre del recipient i colem la polpa suaument sense presionar, removem una mica amb una cullera perque es filtri tota la llet i al final amb el morter ho premsem una mica. D'aquesta manera ja tenim la llet preparada i es conservarà a la neverade 3 a 5 dies, amb la polpa (okara) la podem guardar per altres finalitats (posar-ne una cullerada al iogur, fer-ne vinagreta per amanides...).




Podemos hacer la leche de almendra tanto con almendras crudas como con almendras tostadas, con piel o sin, según nos guste o tengamos a mano. Yo las he utilizado tostadas y les he sacado la piel de todas las que he podido, si alguna se ha resistido pues ha ido con piel. Las ponemos en remojo entre 2 y 8 horas.

Una vez ha pasado este tiempo, sacamos el agua del remojo y reservamos las almendras (la podemos utilizar para regar alguna plantita).

Preparamos el recipiente con un litro de agua natural, entonces le introducimos el vaso flitrante y dentro le ponemos las almendras, el jarabe y una pizca de sal. (como endulzante, también podéis usar cualquier otro natural: dátiles, miel, azúcar de caña...). Lo batimos con la batidora de mano durante 2 minutos y lo dejamos reposar 5 minutos más.

Levantamos el filtro del recipiente y colamos la pulpa suavemente sin presionar, removemos un poco con una cuchara para que se filtre toda la leche y al final con el mortero lo prensamos un poco. De esta forma ya tenemos la leche preparada y se conservará en el frigo de 3 a 5 días, y la pulpa (okara) la podemos guardar para otras finalidades (poner una cucharada en el yogur, hacer una vinagreta para la ensalda...).


1 comentario:

  1. Lo del xarop me lo pone difícil, pero supongo que lo puedo sustituir jiji. Todas las almendras valen, oeoeoeleee. En breve lo hago jiki

    ResponderEliminar