martes, 29 de septiembre de 2015

III PINTXO FORADAT

Per tercer any consecutiu diferents restaurants, bars i pastisseries de Montbrió han participat en una nova edició del PINTXO FORADAT, durant algo més de 10 dies vam tenir la possibilitat de tastar-los, per 2,5€ (pintxo + beguda).



A més a més aquest any hi havia l'alicient que podies segellar en el paper on hi havia la ruta, 8 establiments i entraves en el sorteig d'un soparet a qualsevol dels restaurants participants.

A continuació us ensenyo els pintxos amb les fotos que en vam fer nosaltres:

ARTIPA: Crocant cremós amb torrada de xapata al vi. Molt curiósa la mescla de sabors amb un suau gust de formatge.


EL COBERT: Trinxat de pebrot i tomyina. Molt gustós i molt generós tant de pebrot com de tonyina.


EL QUIJOTE: Popets a la cassola. Un plat de tota la vida, molt tovets i gustosos.


EL RACONET: Medalló de porc Duroc amb Pedro Ximenez. Una carn molt tendra i l'acompanyament molt dolcet i encertat.


LA CABANYA: Tres delicies. Una suau carn de vedella acompanyada per tomàquet i butifarra.


LA MANDUCA: Escaliburg. Una mini hamburguesa amb tomàquet madur i escalibada.


ERA VAQUERIA: Caneló de calçots i botifarra. Un caneló cruixent facit de calçot amb un toc de botifarra i per sobre un romesco.


L'ARC: Timbal de botifarra. Un timbal de botifarra amb làmines de patata sobre una llesca de pa amb tomàquet i un ou aferrat de guatlla.


FORN MESTRES: Dolç de Montbrió. Un pastis molt finet de coc amb menjar blanc i pasta de full, amb xocolata i sucre.


HOTEL TERMES (Cafeteria Goya): Combinat de pop i tonyina fresca. Broqueta de trocets de pop i tonyina crua amb salseta.


VEDEGUST: Roti de patata amb pa de vidre. Pa de vidre sucat amb tomaquet i a sobre un timbal de patata amb pernil i olivada.

lunes, 14 de septiembre de 2015

FIDEUS SOBA AMB VERDURETES I GAMBES // FIDEOS SOBA CON VERDURITAS Y GAMBAS

I seguim provant especialitats japoneses una mica adaptades a les nostres verdures, i avui provarem una altra especialitat de fideus, els soba, aquests es fan amb farina de blat sarraí (fajol), un gra sencer que té un alt contingut en fibra i proteïnes, aigua i sal.


Y seguimos probando especialidades japonesas un poco adaptadas a nuestras verduras, y hoy probaremos otra especialidad de fideos, los soba, estos se hacen con harina de trigo saraceno (alforfón), un grano entero que posee un alto contenido en fibra y proteínas, agua y sal. 



Els ingredients:
  • 150grs de fideus soba crus (150grs de fideos soba crudos)
  • 2 pastanagues (zanahorias)
  • 1 porro (puerro)
  • 1 carabassó (calabacín)
  • 1 paquet de xampiyons laminats (paquete de champiñones laminados)
  • gambes pelades (gambas peladas)
  • salsa de soja
  • oli de sèsam (aceite de sésamo)
  • oli d'oliva (aceite de oliva)
  • aigua (agua)
  • cúrcuma


La preparació:
Per començar tallem les pastanagues i el carabassó a tires molt finetes i el porro a rodanxetes i junt amb els xampinyons nets, ho posem en un wok amb poquet oli d'oliva i ho saltejem a foc fort durant 3 o 4 minutets (temps suficient perque quedi aldente). Aleshores i incorporem un rajolí de salsa de soja i d'oli de sèsam i ho remenem tot durant un minutet per que s'integrin bé tots els aromes i sabors. Ho reservem tapat.

Para empezar cortamos las zanahorias y el calabacín a tiras muy finitas y el puerro a trocitos y junto con los champiñones limpios, lo incorporamos en un wok con un poquito de aceite de oliva y lo salteamos a fuego fuerte durante 3 o 4 minutos (tiempo suficiente para que quede aldente). Entonces le incorporamos un chorrito de salsa de soja y aceite de sésamo y lo removemos todo durante un minutito para que se integren bien los aromas y sabores. Lo reservamos tapado.


Posem aigua en un cassó i mentre en el mateix wok i afegim les gambes i les saltejem una mica fins que quedin cuitetes, aleshores les reservarem junt amb les verdures.

Ponemos agua en un cazo y mientras en el mismo wok le añadimos las gambas y las salteamos un poco hasta que se cuezan, entonces las reservamos junto con las verduras.


Quan l'aigua del cassó bulli, li posarem un polsim de sal i hi afegirem els fideus soba, que en questió de tres minutets els tindrem llestos, els colarem i els afegirem al wok, hi espolvorejarem una cullerta de postres de cúrcuma i seguidament la resta dels ingredients que teniem reservats. I ja ho tenim a punt per servir!

Cuando el agua del cazo hierva, le pondremos una pizca de sal y le añadiremos los fideos soba, que en cuestión de tres minutitos ya los tendremos listos, los colaremos y añadiremos al wok, le espolvoreamos una cucharadita de postres de cúrcuma y seguidamente el resto de los ingredientes que tenemos reservados. Y ya lo tenemos listo para servir!



viernes, 11 de septiembre de 2015

AMANIDA CAPRESE // ENSALADA CAPRESE

A l'estiu només ens venen de gust coses fresquetes amb la calor, no? Doncs avui us ensenyo com preparem a casa una amanida caprese... fàcil, fresca i amb molt de sabor! Depenent de la varietat de tomàquet que escolliu us quedarà més o menys sabrosa.

En verano sólo nos apetecen cosas frescas con el calor, no? Pues hoy os enseño como preparamos en casa una ensalada caprese... fácil, fresca y con mucho sabor! En función de la variedad de tomate que escojáis os quedará mas o menos sabrosa.

Els ingredients:
  • 3 tomàquets madurs (tomates maduros)
  • 1 bola de mozzarela fresca (bola de mozzarela fresca)
  • oli d'oliva (aceite de oliva)
  • sal maldon (sal maldon)
  • orenga (orégano)



La preparació:
Rentem els tomàquets i els tallem a làmines, de mig centímetre aproximadament, si en tenim podem utilitzar la mandolina i els anem colocant a sobre d'una safata per servir un al costat de l'altra. Fem el mateix amb la bola de mozzarela que previament haurem escorregut. Aleshores coloquem els talls de mozzarela per sobre del tomàquet.

Lavamos los tomates y los cortamos a laminas, de medio centímetro aproximadamente, si tenemos podemos utilizar la mandolina y las vamos colocando encima de una bandeja para servir una al lado de la otra. Hacemos lo mismo con la bola de mozzarela que previamente hemos escurrido. Entonces colocamos los trozos de mozzarela por encima del tomate.

Finalment hi posem un rajolí d'oli d'oliva, un posim de sal maldon i l'orenga. I ja ho tindrem llest per menjar.

Finalmente le ponemos un chorrito de aceite de oliva, una pizca de sal maldon y el orégano. Y ya lo tendremos listo para comer.

miércoles, 9 de septiembre de 2015

IOGUR DE FIGUES // YOGUR DE HIGOS

Avui us poso una altra recepta de iogurts de fruita, en aquest cas li toca a les figues, fruita de temporada que m'encanta!  Com podreu veure, en aquest cas he fet dues versions, com els de sempre amb la melmelada a baix i el iogurt a dalt i l'altra versió tot mesclat. 

Hoy os pongo otra receta de yogures de fruta, en este caso le toca el turno a los higos, fruta de temporada que me encanta! Como podéis ver, en este caso he hecho dos versiones, como los de siempre con la mermelada a bajo y el yogur arriba y la otra versión todo mezclado.

En el segon cas, els iogurs no han quedat tant presos, sinó que el resultat final és més líquid, tot i que de sabor eren bonísims! La melmelada que he utilitzat la vaig comprar a l'agrobotiga de la Cooperativa de Montbrió, es artesana y la fan a Alforja, Melmelada de la Montserrat Rull, porta només figues i sucre.

En el segundo caso, los yogures no han quedado tan cuajados, sino que el resultado final es más líquido, aunque de sabor eran buenísimos! La merlemada que he utilizado la compré en la agrobotiga de la Cooperativa de Montbrió, es artesana y la hacen en Alforja, Melmelada de la Montserrat Rull, sólo lleva higos y azúcar.

Els ingredients:
  • 1 l. de llet semidesnatada (leche semidesnatada)
  • 1 iogurt natural (yogur natural)
  • 2 cullerades soperes de llet en pols (cucharada sopera de leche en polvo)
  • 2 cullerades per iogur de melmelada de figues (cucharadas por yogur de mermelada de higos)
  • 4 cullerades de sucre (cucharadas de azúcar)



La preparació:
En un pot gran (perque hi càpiga tot), hi posem tots els ingredients, la llet, el iogurt, la llet en pols i el sucre. Aleshores ho mesclem tot molt bé fins que quedi tot homogèni.

En un tarro grande (para que quepa todo), le pondremos todos los ingredientes, la leche, el iogurt, la leche en polvo y el azúcar. Entonces lo mezclamos todo mucho hasta que quede homogéneo.

Anem colocant en la meitat dels gots de iogurt, dues cullerades de melmelada figa i per sobre li posem la preparació de la llet que tenim reservada.

Vamos colocando en la mitad de los vasos de yogur, unas cucharadas de mermelada de higos y por encima le añadimos la preparación de la leche que tenemos reservada.

En la resta de la preparació de la llet li afegim 4 o 5 cullerades de melmelada més y ho batem, per que la mermelada s'integri bé, i aleshores anem a omplir els gots en els que no hi haviem posat res.

En el resto de preparación de leche le añadimos 4 o 5 cucharadas de mermelada mas y lo batimos, para que la mermelada se integre bien, y entonces vamos a rellenar los vasos en los que no habíamos puesto nada.

Coloquem els gots a dintre la iogurtera, destapats, i la programem, en el cas de la meva (i quasi totes) hi ha tres programes, 8, 10 i 12h. Jo li poso 8 hores.

Colocamos los vasos de cristal dentro la yogurtera, destapados y la programamos, en el caso de la mía (y casi todas) tiene tres programas, 8, 10 y 12h. Yo le puse 8 horas.

Passades les hores, tapem els pots i els posem a la nevera, on com a mínim han de reposar 4 horetes i ja els tindrem llestos.

Pasadas las horas, tapamos los tarros y los ponemos en la nevera, dónde como mínimo tienen que reposar 4 horitas y ya los tendremos listos.

lunes, 7 de septiembre de 2015

CARPACCIO DE BACALLA // CARPACCIO DE BACALAO

Un entrant de fàcil preparació i que dona un resultat fantàstic! 

Un entrante de fácil preparación y que da un resultado fantástico!

Els ingredients:

  • 1 paquet de carpacció de bacallà congelat La Sirena (1 paquete de carpacció de bacalao congelado de la Sirena)
  • 1 tomàquet madur (1 tomate maduro)
  • oli d'oliva (aceite de oliva)
  • sal maldon (sal maldon)
  • olivada (olivada)

La preparació:
En primer lloc descongelem el bacallà tal i com indiqui en el seu emboltori, cadascú segons el que hageu escollit.

En primer lugar descongelamos el bacalao tal y como indique en su emboltorio, lo hacemos según el que hayamos escogido.

Aleshores afagem el tomàquet madur i el rallem, i el posem de fons d'un plat pla, li posem un rajolí d'oli d'oliva i una mica de sal maldon per sobre. Tot seguit anem colocant amb molt de compte els talls de carpacció per sobre.

Entonces cogemos el tomate maduro y lo rallamos, lo ponemos de fondo en un plato, le ponemos un xorrito de aceite de oliva y un poco de sal maldon por encima. Seguidamente vamos colocando con mucho cuidado los trozos de carpacció por encima.

En un pot posem dues cullerades d'olivada i anem posant oli d'oliva, fins que la preparació tingui una textura que sigui fàcil de posar per sobre del carpaccio.

En un bote ponemos dos cucharadas de olivada y vamos añadiendo aceite de oliva, hasta que la preparación tenga una textura que sea fácil de colocar por encima del carpaccio.

viernes, 4 de septiembre de 2015

NOODLES AMB VERDURETES // NOODLES CON VERDURITAS

Seguint amb les receptes de caire asiàtic (sembla que hagi entrat en un bucle del qual no pugui sortir-ne... jijiji), vaig improvitzar una mica una recepta amb verduretes que teniem per la nevera i el resultat va ser estupendu!!

Siguiendo con las recetas de corte asiático (parece que haya entrado en un bucle del cual no puedo salir... jijiji), improvisé un poco una receta con verduritas que teníamos por la nevera y el resultado fue estupendo!!

Els ingredients:
  • 1 paq. de 300grs de noodles precuinats blancs (1 paquete de noodles precocinados blancos)
  • 2 pastanagues (zanahorias)
  • 1 porro (puerro)
  • 1 paquet de xampiyons laminats (paquete de champiñones laminados)
  • salsa de soja
  • oli de sèsam (aceite de sésamo)
  • oli d'oliva (aceite de oliva)
  • 100 ml d'aigua (agua)
  • cúrcuma


La preparació:
Per començar tallem les pastanagues a tires molt finetes i el porro a rodanxetes i junt amb els xampinyons nets, ho posem en un wok amb poquet oli d'oliva i ho saltejem a foc fort durant 3 o 4 minutets (temps suficient perque quedi aldente). Aleshores i incorporem un rajolí de salsa de soja i d'oli de sèsam i ho remenem tot durant un minutet per que s'integrin bé tots els aromes i sabors. Ho reservem tapat.

Para empezar cortamos las zanahorias a tiras muy finitas y el puerro a trocitos y junto con los champiñones limpios, lo incorporamos en un wok con un poquito de aceite de oliva y lo salteamos a fuego fuerte durante 3 o 4 minutos (tiempo suficiente para que quede aldente). Entonces le incorporamos un chorrito de salsa de soja y aceite de sésamo y lo removemos todo durante un minutito para que se integren bien los aromas y sabores. Lo reservamos tapado.

En el mateix wok i afegim un ou i ho remenem fins que agafi la textura d'una truita, aleshores el reservarem junt amb les verdures.

En el mismo wok le añadimos un huevo y lo removemos hasta que coja la textura de una tortilla entonces lo reservamos junto con las verduras.

Posem en el mateix wok 100ml d'aigua calenta i hi incorporem els noddles precuinats per que s'acabin de fer, hi espolvorejarem una cullerta de postres de cúrcuma i seguidament la resta dels ingredients que teniem reservats. I ja ho tenim a punt per servir!

Ponemos en el mismo wok 100ml de agua caliente y le incorporamos los noddles precocinados para que se terminen de cocer, le espolvoreamos una cucharadita de postres de cúrcuma y seguidamente el resto de los ingredientes que tenemos reservados. Y ya lo tenemos listo para servir!