miércoles, 2 de diciembre de 2015

PANETS DE PA BLANC AMB POOLISH DE IOGUR // PANECILLOS DE PAN BLANCO CON POOLISH DE YOGUR

Ja sabeu que de fa un temps cap aquí m'ecanta fer el pa, potser no en fem per cada dia, pero si que sovint és casolà!!

Des que la peque ha començat P3, que pren alguns dies entrepà a l'escola per l'esmorzar, però ella no és molt de menjar pa, així que fullejant el llibre de pa d'en Xavier Barriga vaig trobar els panets que us explicaré avui!

Ya sabéis que de hace un tiempo hasta aquí me encanta hacer el pan, tal vez no lo hacemos cada día, pero si que a menudo es casero!!

Desde que la peque ha empezado P3, que se lleva algunos días bocada al colegio para desayunar, pero ella no es mucho de comer pan. así que hojeando el libro de pan de Xavier Barriga, encontré los panecillos que os contaré hoy!

Els ingredients:

Per al poolish:
  • 100 g de farina de força (harina de fuerza)
  • 100 g de iogur natural (yogur natural)
  • 5 g de llevat (levadura)
  • entre 50 i 70 ml d'aigua (agua)

Per als panets:
  • 500 g de farina panificable (harina panificable)
  • 10 g de sal (sal)
  • 225 g d'aigua (agua)
  • 5 g de llevat fresc (levadura fresca)
  • 200 g de poolish de iogur (poolish de yogur)


La preparació:

Per fer el poolish primer barrejem l'aigua amb el llevat fins que es disolgui, i hi afegim el iogurt i es remena. Afegim aleshores la farina i ho tornem a remenar fins a obtenir una barreja cremosa i sense grumolls. Tapem el recipient amb un drap i es deixa fermenar durant 3 hores a temperatura ambient o a la nevera fins l'endemà.

Per començar es pasten els ingredients  i hi incorporem el poolish de iogur directament de la nevera, el llevat el posem al final del pastat. Deixem reposar la massa tapada com sempre.

Aleshores tallem les peces (el llibre recomana peces de 30 grs, jo les faig d'entre 40 i 50), i en fem boletes ben rodones i llises. Les coloquem en una safata de forn, una mica separades perquè quan fermenten augmenten de volum.

Tapem les boletes amb un drap humit i es deixen fermentar durant 90 minuts en el lloc més càlid de la cuina. Quan ja quedi poc per acabar la fermentació posem a preescalfar el forn a 250º i a dins hi posem una olleta amb aigua per generar vapor.

Abans d'enfornar els panets, els hi fem un tall amb les tisores lleugerament inclinades i es mullen sense por amb un pulveritzador d'aigua perque quedin tovets per fora.

Es cou el pa durant 12 minuts o fins que agafin un color daurat lleuger i bonic.

Para hacer el poolish primero mezclamos el agua con la levadura hasta que se disuelva, i le añadimos el yogur y se remueve. Añadimos entonces la harina y lo volvemos a remover hasta obtener una mezcla cremosa y sin grumos. Tapamos el recipiente con un trapo y se deja fermentar durante 2 horas a temperatura ambiente o en la nevera hasta mañana.

Para empezar se pastan los ingredientes y le incorporamos el poolish de yogur directamente de la nevera, la levadura la ponemos al final del amasado. Dejamos reposar la masa tapada como siempre.

Entonces cortamos las piezas (el libro recomienda piezas de 30 grs, yo las he hecho de 40 y 50 grs), y hacemos bolitas bien redondas y lisas. Las colocamos en una bandeja de horno, un poco separadas por que cuando fermenten  aumentan de volumen.

Tapamos las bolitas con un trapo húmedo y se dejan fermentar durante 90 minutos en el lugar más cálido de la cocina. Cuando quede poco para terminar la fermentación ponemos a precalentar el horno a 150º y dentro colocamos una ollita con agua para generar vapor.

Antes de hornear los panecillos, les hacemos un corte con las tijeras ligeramente inclinadas y se mojan  sin miedo con un pulverizador para que queden blandos por fuera.

Se cuece el pan durante 12 minutos o hasta que tengan un ligero color dorado y bonito.


No hay comentarios:

Publicar un comentario