lunes, 13 de abril de 2015

PANETS INDIVIDUALS AMB OLIVES, PIPES I NOUS // PANECILLOS INDIVIDUALES CON OLIVAS, PIPAS Y NUEVES

Pel meu aniversari, un dels regals que em van fer va ser el llibre del Xavier Barriga sobre el Pa. Així que a poc a poc vaig provant les receptes que en fa. Avui us ensenyo una variació d'una de les receptes, la original és la de Minixapates d'olives, nous i cansalada, jo vaig fer panets d'olives, de nous i de pipes.

Por mi cumpleaños, uno de los regalos que me hicieron fué el libro de Xavier Barriga sobre el Pan. Así que poco a poco voy probando las recetas que hace. Hoy os enseño una variación de una de las recetas, la original es la de Minichapatas de olivas, nueces y panceta, yo hice panecillos de olivas, de nueces y de pipas.

Els ingredients (per 20 unitats aproximadament):
  • 500g de farina panificable (harina panificable)
  • 8g de sal (sal)
  • 300ml d'aigua (agua) 
  • 7g de llevat fresc (levadura fresca)
  • 40g d'olives negres (aceitunas negras)
  • 40g de nous (nueces)
  • 40g de pipes pelades (pipas peladas)
La preparació:
Posem la farina i la sal en un recipient fondo, anem afegint l'aigua a poc a poc i la remenem amb la mà oberta, afegim l'aigua a mesura que  la barreja es va assecant, fins que la hem incorporat tota. Continuem removent fins que hagi absorbit tota l'aigua. Parem a descansar 5 minuts.

Ponemos la harina y la sal en un recipiente hondo, vamos añadiendo agua poquito a poco y la removemos con la mano abierta, añadimos el agua a medida que la mezcla se va secando, hasta que la hemos incorporado toda. Continuamos removiendo hasta que haya absorbido toda el agua. Paramos a descansar 5 minutos.

Ens netejem les mans i passats els 5 minuts traiem la massa de dins el bol i la posem sobre el marbre de treball prèviament enfarinat. Estirem la massa i la dobleguem perque s'oxigeni atrapant aire. Repetim aquests moviments fins que la massa es vagi desenganxant. Aleshores la tapem amb un drap humit i la deixem reposar uns 10 minuts. Quan tornem a pastar hem de veure que és més elàstica i es treballa millor. Aquesta alternança (pastar/reposar), la repetim quatre o cinc vegades.

Nos limpiamos las manos y pasados los 5 minutos sacamos la masa de dentro del bol y la ponemos encima del mármol previamente enharinado. Estiramos la masa y la doblamos para que se oxigene atrapando bien el aire. Repetimos este movimiento hasta que la masa se vaya desenganchando. Entonces la tapamos con un trapo húmedo y la dejamos reposar unos 10 minutos. Cuando volvemos a pastar tenemos que ver que es más elástica y que se trabaja mejor. Esta alternanza (pastar/reposar), la repetimos cuatro o cinco veces.

Quan la massa adquireixi un aspecte llis, hi posem el llevat i una mica d'aigua al centre. I ho continuem pastant fins que el llevat estigui totalment dissolt, la massa quedi llisa de nou i es desenganxi totalment de la taula de treball.

Cuando la masa adquiera un aspecto liso, le ponemos la levadura y un poco de agua en el centro. Y lo seguimos pastando hasta que la levadura esté totalmente disuelta, la masa quede lisa de nuevo y se desenganche totalmente de la mesa de trabajo.

Amb l'ajuda d'una rasqueta de plàstic o acer anem dividint i pesant les diferents porcions (aprox. de 35 grs), aleshores hi mesclem els ingredients, jo en vaig fer uns quants amb olives negres trocejades, uns quants amb nous a bocinets i els restants amb pipes. Formem les boletes i les aplastem una mica i els fem uns talls, i sobre la safata del forn i tapades amb un drap les deixem reposar fins que augmentin de volum (uns 45 min).

Con la ayuda de una rasqueta de plástico o acero vamos dividiendo y pesando las diferentes porciones (aprox. de 35 grs), entonces le mezclamos los ingredientes, yo hice unos cuantos con aceitunas negras troceadas, unos cuantos con nueces a trocitos y los restantes con pipas peladas. Formamos unas bolitas y las aplastamos un poco, les hacemos unos cortes, y encima de la bandeja de horno las tapamos con un trapo y las dejamos reposar hasta que aumenten de volumen (unos 45 min).

Preescalfem el forn a 250º amb un bol amb aigua a dins. Coem el pa amb el forn a 220º durant uns 12 minuts.

Precalentamos el horno a 250º con un bol con agua dentro. Cocemos el pan con el horno a 220º durante unos 12 minutos.



No hay comentarios:

Publicar un comentario