jueves, 19 de marzo de 2015

PASTÍS DE DONUTS // TARTA DE DONUTS

Aquest que us ensenyo avui es un postre diferent i bo. El vaig veure al blog El saber culinario, jo per fer la prova, primer el vaig fer en gotets i la meitat de quantitat en ingredients. Ara un cop assaborit us puc ven assegurar que el de tamany pastís va caure ben aviat, com podeu comprovar! Amb la meitat, en surten 4 gotets de iogur de vidre (no li he posat base).

Este que os enseño hoy es un postre diferente y bueno. Lo ví en el blog El saber culinario, yo para hacer la prueba, primero la hice con vasitos y la mitad de los ingredientes. Ahora una vez degustado os puedo asegurar que el de tamaño tarta cayó pronto, como podéis comprobar! Con la mitad, salen 4 vasitos de yogur de cristal (no le he puesto base).


La recepta que us poso és la del pastís, i ja veieu que per adaptar-la als gotets, l'únic que no he fet ha estat la base.

La receta que os pongo es la de la tarta, y ya veis que para adaptarla a los vasitos, lo único que no he hecho ha sido la base.

Els  ingredients (per motlle dde 18 cm de diàmetre):

Base:
  • 15 galetes Maria (galletas María)
  • 1/2 donut (donut)
  • 45 g de mantega desfeta (mantequilla derretida)

Crema de donuts:
  • 3 donuts (donuts)
  • 400 ml de nata líquida de cuinar (nata líquida de cocinar, 18% de grasa)
  • 125 ml de llet mig got (leche medio vaso)
  • 125 g de formatge d'untar (queso de untar)
  • 65 g de sucre (azúcar)
  • 1 sobre i mig de cuallada (1 sobre y medio de cuajada)

Cobertura:
  • 5 galetes Maria (galletas María)
  • 1/2 donut (donut)
  • 20 g de fruits secos torrats (frutos secos tostados)
  • 2 cullerades de sucre moreno (cucharadas de azúcar moreno)
  • 2 cullerades de mantega pomada (cucharadas de mantequilla pomada)


Preparació:

Primer de tot preparem la base, triturem les galetes amb mig donut y ho mesclem tot amb la mantega desfeta. Cubrim la base d'un motlle de 18cm de diàmetre amb aquesta mescla i ho aplastem bé, ho reservem a la nevera.

Primero preparamos la base, trituramos las galletas con el medio donut y mezclamos con la mantequilla derretida. Cubrimos la base de un molde de 18 cm de diámetro con esta mezcla y aplastamos bien. Reservamos en la nevera.

A continuació preparem la crema de donuts, disolem la cuallada en la llet freda i mentres posem a escalfar la resta d'ingredients en un cassó (els donuts els posem a trocets). Quan la mescla comenci a bullir li afegim la llet amb cuallada, ho anem remenant fins que comenci a bullir de nou. Ho apartem del foc i triturem. Posem la crema de donuts sobre la base de galetes.

Preparamos la crema de donuts. Disolvemos los polvos de cuajada en la leche fría y calentamos todos los demás ingredientes en un cazo (echa los donuts en trocitos). Cuando la mezcla empiece a hervir, añadimos la leche con la cuajada. Vamos removiendo hasta que de nuevo empiece a hervir. Apartamos del fuego y trituramos. Echamos la crema de donuts sobre la base de galletas.

Deixem que cualli el pastis i una vegada haguem estés bé la crema de donuts, posem el pastis a la nevera com a mínim unes 4 hores (millor tota la nit)

Dejamos que la tarta cuaje: una vez que hemos extendido bien la crema de donuts, metemos la tarta en la nevera como mínimo unas 4 h (mejor toda la noche).

Preparem la cobertura triturant tots els ingredients fins que quedi una mescla granulada. Podem utilitzar els fruits secs que més agradin (ametlles, avellanes, nous, etc...), distribuim la mescla per la superfície del pastis i ho ell podem menjar!

Preparamos la cobertura: trituramos todos los ingredientes hasta que quede una mezcla granulosa. Puedes usar los frutos secos que más te gusten, almendras, avellanas, nueces... Distribuye bien esta mezcla por la superficie de la tarta y ¡listo, a comer!





No hay comentarios:

Publicar un comentario