martes, 30 de septiembre de 2014

ARROS AMB CALAMARS I VERDURETES // ARROZ CON CALAMARES Y VERDURITAS

Fa uns dies us vaig ensenyar uns calamars farcits, doncs bé amb la resta de calamars que vaig comprar, vaig preparar un arros amb verdures i calamars, era la primera vegada que el feia així i va quedar molt bo tot i que els grans pel meu gust una mica massa fets.

Hace unos días os enseñé unos calamares rellenos, pues bien con el resto de calamares que compré, preparé un arroz con verduras y calamares, era la primera vez que lo hacía así i quedó muy bueno, aunque los granos para mi gusto un poco demasiado hechos.

Els ingredients:

  • 300g de arròs (arroz)
  • 1 ceba (cebolla)
  • 50g de pebrot verd (pimiento verde)
  • 50g de pebrot vermell (pimiento rojo)
  • 50g de tomàquet rallat (tomate rallado)
  • 800 ml de fumet de peix (caldo de pescado)
  • 2 calamars grans (calamares grandes)
  • musclos (mejillones)
  • 3 grans d'all (ajo)
  • 1 fil de safrà (azafrán)
  • 2g de julivert (perejil)
  • sal, pebre i cúrcuma (sal, pimienta y cúrcuma)



La preparació:

Fem un sofregit amb la ceba, el pebrot verd, el vermell i el tomàquet i mentres netejem els calamars en compte i els tallem a troços grans i ho reservem, les potes i les tallem ben petitetes per separat.

Hacemos un sofrito con la cebolla, el pimiento verde, el rojo y el tomate y mientras limpiamos los calamares con cuidado y los cortamos a trozos grandes y los reservamos, las patas las cortamos pequeñitas por separado

En una paella hi posem un rajolinet d'oli i li posem les potes de calamar salpebrades fins que estiguin rossetes, hi afegim el sofregit inicial, l'arròs i el caldo bullent (n'hem reservat una part), ho deixem coure 3 minuts a foc fort i 3 minuts més més suau.

En una cazuela le ponemos un chorrito de aceite y añadimos las patas de calamar salpimentadas hasta que estén doraditas, luego le añadimos el sofrito inicial, el arroz y el caldo hirviendo (hemos guardado una parte), lo dejamos cocer 3 minutos a fuego fuerte y 3 a fuego suave.

Preparem una picada amb l'all, el safrà i el julivert i li afegim les 6 cullerades de fumet de peix que haviem reservat i ho incorporem tot a la paella.

Preparamos una picada con el ajo, el azafrán, el perejil y le añadimos las 6 cucharadas de caldo de pescado que habíamos reservado y lo incorporamos todo a la paella.

Coloquem per sobre els talls de calamar i uns musclos, i ho deixem fent xup xup fins que estigui llest (uns 15-20 min), provem els grans rectifiquem de sal i afegim un toc de cúrcuma.

Colocamos por encima los trozos de calamar y unos mejillones, y lo dejamos haciendo chup chup hasta que esté listo (unos 15-20 min), probamos los granos de arroz y rectificamos de sal, añadimos un toque de cúrcuma.



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