miércoles, 20 de noviembre de 2013

AGRAÏMENTS

Bon dia!! Avui us faré un post una mica diferent, vull agraïr les visites que feu al blog, que ja estic al llindar de les 4000, però el que més agraeixo són els comentaris, que tot i que aquí son escassos, al meu facebook particular en trobo més, però el que em fa més gràcia de tot són els comentaris que em feu directament!!  A mi cuinar m'agrada i a mesura que passa el temps encara m'agrada més, però sense vosaltres que esteu a l'altre costat aquest blog tindria poc sentit!

Com els comentaris encoratjadors que em fa la Rosa pel carrer, o bé quan la Sílvia i el Gerard van voler provar la cassoleta de llom a la cassola, també quan em vaig trobar a l'Antonio i em va dir que havia fet la lassanya de verdures i que a casa seva els havia encantat; el watts de la Susanna ensenyant-me com sa mare havia fet el llom per sopar el divendres (gracies Olimpia!!), i la Carme, que a casa els sogres van menjar la lassanya de bolets!! Quina ilusió em fa saber que les meves receptes us agraden i més encara que les féu i que les disfruteu!!

Si voleu fer-me suggeriments els accepto encantada, ja sigui de modificacions en les meves receptes o si voleu que en faci alguna en concret, si trobeu a faltar alguna recepta que us faria gracia que fés.


martes, 19 de noviembre de 2013

ORADES AL FORN AMB PATATES

Feia temps que volia tornar a fer orades, però volia canviar una mica el procediment de la recepta, i els ingredients respecte a l'altra que us vaig ensenyar ja fa uns mesos així que em vaig posar a pensar com ho podira fer i el resultat pel nostre gust va ser del tot satisfactori i mooooolt diferent a l'altra recepta.

Els ingredients (2pers):
  • 2 patates
  • 2 cebes
  • 3 tomàquets madurs
  • 2 orades
  • 1 llimona
  • all i julivert
  • sal i pebre
  • pebre vermell dolç
  • 1 got de vi blanc
La preparació:
En primer lloc pelem i tallem la patata a rodanxes i tallem la ceba en juliana, tot plegat ho posem en una safata apta per al forn, ho salpebrem i hi posem un raig ben generós d'oli d'oliva. Ho posem al forn  a 200º i mentrestant netegem les dorades i els hi fem tres talls en un costat; també afagem la llimona i en fem unes rodanxes i també piquem l'all i julivert, a mitja cocció, quan hagin passat 10 minutets hi posem el got de vi, una bona quantitat de pebre vermell dolç, uns tomacons oberts pel mig i li tirem per sobre una mica d'all i julivert del que hem picat i ho deixem coure 10 minutets més. Continuem amb la preparació de les orades...

Quan les patates estan llestes de tovetes, és el moment d'incorporar el peix, i en els talls que hem fet a les orades hi posem mitja rodanxa de llimona, una mica més de pebre vermell dolç i sal, una mica de julivert i un altre raig d'oli generós; i ja les podem posar al forn. Hem de tenir en compte que aquest peix es cou en molt pocs minuts, en 5 minuts està llest i com a màxim us recomano que les hi tingueu entre 10 o 12 minuts, si ho deixem més temps la carn quedarà dura (hem de tenir en compte però que cada forn és diferent, així que per assegurar-nos el que podem fer és tastar una mica la carn).

Posem la orada al plat amb una mica de patata i ceba i els tomacons.

BON PROFIT!!


martes, 12 de noviembre de 2013

LASSANYA DE BOLETS

Avui, per dinar una innovació! Tenía moltes ganes de provar de fer lassanya o canelons de bolets però no trobava cap recepta ja feta que m'acabés de fer el pes, els que em coneixeu ja sabeu que sóc una mica tiquis miquis o llepafils, no m'agraden totes les coses i per tastar-les m'han de venir de gust. Així que m'he posat mans a l'obra, i a partir d'una recepta qualsevol de canalons de bolets, he fet la meva versió per la lassanya, posant i traient ingredients. 

Si cliqueu a sobre de la beixamel anireu a parar a la meva manera de fer-la.

El resultat doncs molt curiós, us animo a fer-la ja que és moooolt senzilla de fer, no comporta hores i hores de preparació i al final doncs un plat molt "resultón" que dirien en castellà.

A més a més he estrenat el meu ULTRA PRO per la lassanya de tupperware! m'encanta.



Els ingredients (2 pers):
  • 6 plaques de lassanya precuita
  • 1 ceba
  • 500 grs de bolets variats
  • 2 alls
  • beixamel
  • pebre negre (o de colors)
  • orenga
  • nou moscada
  • formatge rallat

La preparació:

Tallem i trocejem la ceba ben fineta i la passem per la paella juntament amb l'all. Mentrestant preparem els bolets, jo per aquesta recepta vaig fer servir una bossa de barreja de bolets d'Eismann de 1/2 kg, els posema descongelar i si n'hi ha algun bocí massa gran el trocejem ja que és el que després ens trobarem quan els menjem. Un cop la ceba i l'all agafen color és el moment de posar-hi els bolets i els fem a foc lent.

Preparem les plaques de lassanya, (els que em seguiu ja sabeu que utilitzo les precuites). I aleshores és el moment de preparar la beixamel, mentre els bolets es van coent; un cop estan llestos hi afegim 4 o 5 cullerades de beixamel i ho remenem bé, i hi posem un posim d'orenga i nou moscada, una mica de pebre i ho rectifiquem de sal.

Agafem les plaques de lassanya i les posem, en el meu cas en la ultrapro (un recipient per al forn de tuperware), al fons pero hi poso una mica de beixamel i l'escampo bé, posem un parell de plaques i una capa del preparat de bolets, a sobre una cullerada de beixamel, i una capa de lassanya, i repetim, preparat, beixamel i lassanya, finalment per sobre i espolvorejem formatge rallat i cap al forn que tot plegat agafi temperatura i es possi ros gratinant-ho.


BON PROFIT!!