jueves, 18 de julio de 2013

OUS FARCITS

Uff.. quants dies sense publicar res!! Es nota que ha començat l'estiu, que la calor apreta i que no sóc tant a casa, tot i això no us he abandonat eh? 

Avui us presento una recepta que es mooooolt típica a casa a l'estiu, perque fresca de la nevera entra realment sola. Nosaltres li deiem i de fet a casa li diem Ous a la ginesta, segurament degut al color que presenten al final, un groc del rovell que ens recorda a la flor de la ginesta.


Els ingredients:
  • ous
  • tonyina
  • maionesa
  • olives verdes sense pinyol

La preparació:

És d'allò més senzill, hem de bullir els ous, la quantitat dependrà dels comensals que tindrem, jo com a primer plat amb un parell per persona suficient! Un cop freds els pelem i tallem per la meitat (per llarg), de rovells en reservem uns quants i la resta els posem en un bol i els aixafem amb una forquilla, seguidament hi incorporem l'atun i també l'aixafem amb la forquilla. Mentre fem la maionesa. la incorporem a la preparació i ho remenem ben remenat, si volem aquí també hi podriem incloure més ingredients en funció dels gustos personals (bocins de pernil dolç, pavo, moresc, etc...), però a nosaltres ens agrada bàsic!

Tot seguit amb l'ajuda d'una cullera farcim les meitats d'ou de manera generosa repartint tot el farciment. I ara és el moment d'agafar els rovells que haviem reservat i els posem en un colador preferiblement metàlic i amb l'ajuda de la mà de morter anem apretant i el rovell es va desfent i ho espolvoregem per sobre dels ous. Si no tenim colador metàlic el que podem fer és rallar els rovells amb un rallador de forat petit però vigilant molt els dits eh?

Ho posem a la nevera i per sobre ho podem decorar al gust, amb una mica d'enciam tallat mooooolt petitet, olives, pebrot vermell... també una mica al gust!

BON PROFIT!



No hay comentarios:

Publicar un comentario