lunes, 22 de marzo de 2010

PIZZA


Aquí teniu una mostra de les pizzes que faig a casa, la veritat és que em va costar trobar una massa que ens agradés, però al final la tenim, per la preparació pas a pas podeu mirar la web de Unapizza.

Aquí tenéis una muestra de las pizzas que hago en casa, la verdad es que me costó encontrar una masa que nos gustase, pero al final la tenemos, para la preparación paso a paso podéis mirar la web de Unapizza.

Els ingredients (per unitat):
- 170g de farina (harina)
- 108g d'aigua tèbia (agua tíbia)
- 4g de sal (sal)
- 16g de llevadura fresca (levadura fresca)

En el nostre cas, les que hem fet en aquesta ocasió una és d'atún i xampinyons i l'altra de gorgonzola amb pernil salat i parmesà.

En nuestro caso, las que hemos hecho en esta ocasión es una de atun y champiñones y la otra de queso gorgonzola, jamón serrano y parmesano.

En la d'atún i xampinyons, posem sobre la base una mica de tomàquet natural triturat, després una capa de mozarella i finalment els xampinyons i la tonyina.

En la de atún y champiñones, ponemos sobre la base un poco de tomate natural triturado y luego una capa de mozarella y finalmente los champiñones y el atún.

En la de gorgonzola, posem sobre la base una mica de tomàquet natural triturat, mozzarela rallada i 4 o 5 trocets de gorgonzola (segons el vostre gust). Després la fornejem i just quan la traiem del forn li posem per sobre el pernil salat i li espolvorejem el parmesà, estan bonísssssimes!

En la de gorgonzola, ponemos sobre la base, un poco de tomate natural triturado, mozzarella rallada y 4 o 5 trocitos de gorzonzola (según el gusto). Luego la horneamos y justo la sacamos del horno le ponemos por encima el jamón serrano y le espolvoreamos el parmesano. Estan buenísssssssimas!





Bon profit!!

Buen provecho!!



jueves, 18 de marzo de 2010

CASSOLETA D'OUS / CAZUELITA DE HUEVOS

Aquesta recepta es moooooolt fàcil i la veritat es que es pot fer pràcticament amb els ingredients al gust, un plat d'aprofitament.

Esta receta es muuuuuy fácil y la verdad es que se puede hacer practicamente con los ingredientes  al gusto, un plato de aprovechamiento.

Els ingredients
- tomàquet natural triturat (tomate natural triturado)
- xampinyons laminats (champiñones laminados)
- pernil salat (jamón serrano)
- formatge rallat (queso rallado)
- un ou (un huevo)
- orènga (oregano)
- olives negres (aceitunas negras)

La preparació
Escollim el plat o la bandeja que utilitzarem (pensar que s'ha de posar al forn), i li fem una base de tomàquet natural triturat, després li he colocat els xampinyons laminats i a sobre una capa de pernil salat a talls finets. Després posem per sobre formatge rallat (jo he utilitzat el formatge de diferents varietats, el que ja ve preparat així) i finalment li posem un ou a sobre i hi espolvorejem orènga i com que a mi m'encanten sempre hi poso olives negres.

Escogemos el plato o la bandeja que vamos a utilizar (pensar que se tiene que hornear), y le hacemos una base de tomate natural triturado, después le colocamos los champiñones laminados y por encima una capa de jamón serrano a lonchitas finitas. Luego añadimos el queso rayado (yo he utilizado el queso de diferentes variedades, el que ya viene preparado así) y finalmente le añadimos un huevo por encima y le espolvoreamos orégano y puesto que a mi me encantan, siempre le pongo aceitunas negras.

Després ho posem al forn fins que veiguem que l'ou està fet. Espero que us agradi i si li feu alguna variant ja m'ho fareu saber que segur que estarà boníssima!!

Después lo horneamos hasta que veamos que el huevo este hecho. Espero que os guste y si hacéis alguna variante, me lo hacéis saber que seguro que estará buenísima!!

Bon profit!! 

Que aproveche!!



viernes, 12 de marzo de 2010

EMPANADA DE ATÚN

Aquesta recepta és d'una amiga i des que la he provat ja l'hem fet diverses vegades, espero que també us agradi a vosaltres.

Esta receta es de una amiga y desde que la probé que ya la he hecho varias veces, espero que os guste también a vosotros.


Els ingredients


- 1 massa de full (masa de hojaldre)
- 2 llaunes d'atun (latas de atún)
- 2 ous (un bullit i un altre per pintar) (huevos, uno hervido y el otro para pintar)
pebrot vermell a tires (pimiento rojo a tiras)
- olives verdes sense pinyol (aceitunas verdes sin hueso)
- ceba (cebolla)
- tomàquet natural triturat (tomate natural triturado)


La preparació


Es pica i sofregeix la ceba, quan ja estigui toveta li afegim l'atun, l'ou dur a trocets, el pebrot vermell i les olives també a trocets, es remena tot i li afegim 3 o 4 cullerades de tomàquet per a lligar el farcit.


Se pica y sofríe la cebolla, cuando ya esté blandita le añadimos el atún, el huevo duro a trocitos, el pimiento rojo a tiras i las aceitunas también a tiras, se remueve todo y le añadimos 3 o 4 cucharadas de tomate natural y ya tenemos el relleno.

Mentrestant agafem la massa i la tallem en dues meitats, la que ens ha de servir de base la punxem per evitar que pugi, per sobre li posem el farcit i amb l'altra meitat la posem per sobre i amb una forquilla la sellem pels quatre costats. Finalment la pintem amb l'ou i la posem al forn (previament precalentat) a 180º durant 20 minutets.

Mientas cogemos la masa y la cortamos en dos mitades, la que nos tiene que servir de base la pinchamos para evitar que suba, por encima le ponemos el relleno y con la otra mitad la ponemos por encima y con un tenedor la sellamos por los cuatro costados. Finalemente la pintamos cobn el huevo y la entramos al horno (previamente precalentado) a180º durante 20 minutos.

En el cas de la foto, vaig partir la massa en 4 parts per a fer dues empanades individuals enlloc d'una de gran.

En el caso de la foto, partí la massa en 4 partes para hacer dos empanadillas individuales en lugar de una grande.





Bon profit!!!